24 november 2013
09:00

Mossens BK F02

Referat: Floda BoIF - Mossens BK F02

I våra F02:ors premiärmatch blev det tyvärr en uddamålsförlust, 1-2, mot ett hypereffektivt Floda BoIF i inomhussanktan. En något onödig förlust då vi hade det mesta av spelet. Vi utnyttjade vi inte de många målchanserna som skapades och då blir det dessvärre oftast förlust mot ett lag av Flodas kaliber.

1:a halvlek var jämn men med lite övertag för MBK. Floda BoIF hade dock en hel del farliga kontringar där vårt mittfällt tappade i markeringen. Det var på en sådan kontring som 1:a baklängesmålet föll efter dryga 15 minuter.
Med en 1-2-1 uppställning gäller det verkligen att mittfältarna håller markeringen och låter anfallaren pressa bollhållare vid uppspel. Vi var lite för heta och pressade bollhållaren med två spelare och ett passningsskickligt lag som Floda utnyttjade det direkt.

I paus var vi dock vid gott mod och upplevde att vi hade stora möjligheter att vända på steken. Lite taktiska förändringar och vi var redo för att vända matchen till vår favör!

MBK startade andra halvlek i ett furiöst tempo och vi bet oss länge kvar länge på Flodas planhalva. Flera fina målchanser radades upp men tekniken med bollmottagning (undersida/sula) hade många gånger glömts bort vilket gjorde att vi blev alltför omständiga framför motståndarnas mål.
Mitt i pressen lyckades Floda sticka upp i ett anfall och fick med sig en hörna. Hörnan lyckades på något underligt sätt leta sig in i maskorna via stolpen och det stod hastigt och mindre lustigt 0-2 på resultattavlan.
Med 10 minuter kvar av matchen hade vi nu en rejäl uppförsbacke.
Mossen ökade trycket för en reducering och lyckades med tre minuter kvar av matchen skjuta in 1-2. Ett skott från Cicci räddades av målvakten, på returen tryckte dock Dominique påpassligt in reduceringen till 1-2.
De sista minuterna pressade Mossentjejerna ett backande Floda, men det lilla extra framför mål saknades.

Slutsats: Räknade till 10 riktigt bra målchanser för Mossen idag och det var där vi förlorade matchen. Uppspelsfasen såg under stora delar av matchen bra ut, men att förvalta spelövertaget framför mål med bollmottagning och snabba avslut saknades. Vi var värda att vinna idag men blev ännu en gång påminda om att spelövertag och många målchanser inte räknas när domaren blåser slutsignal,. Det är konsten att göra fler mål än motståndarna.

Nu tar vi nya tag och slickar såren fram till Ö-bollen i januari. Då ska vi vara på topp! Trots förlusten, bra kämpat!